Als je wilt weten wat er op deze klip gebeurt, moet je op Facebook zijn en ik weet dat alle politici daar ook dag en nacht op zitten. Er is er zelfs eentje die iemand betaalt om de hele dag te kijken wie wat van hem zegt. Wie zijn salaris betaalt laat ik maar even in het midden.
Zit ik aan mijn koffie vanmorgen, zie ik een reclame van Campo Alegre die op vrijdag de 13e een Sexy Jump organiseert met allerlei populaire bandjes en dj’s met de uitnodiging om ze een bezoek te brengen na de Teener Parade.
Kijk, ik kan begrijpen dat er een vergrijzing plaatsvindt in de klandizie en dat het aangevuld moet worden en heb ook niets tegen hun marketingpogingen om dat probleem op te lossen, maar wat ik wel mis zijn al die moraalridders, semi-bisschoppen, de raad van kerken en de bijbelzwaaiers die gelijk regelrecht naar TeleCuraçao rijden om hun beklag te doen over bijvoorbeeld de Gay Pride Week.
Ook de mensen die elke morgen urenlang op de televisie Jezus van het kruis af bidden zijn ook bijzonder stil en durven dat onderwerp niet aan te snijden.
De hypocrisie op deze klip is ongelooflijk, want een paar jaar geleden zou Planned Parenthood tijdens carnaval condooms uitdelen. Toen waren diezelfde moraalridders er ook fel tegen, want dat zou juist seksueel verkeer promoten, maar ze konden geen alternatief geven voor voorkoming van zwangerschap onder de teenagers.
Dat bidkransje was ook bijzonder stil toen een paar weken geleden er vragen waren over de spontane verdwijning van twee pastoors die voor ‘persoonlijke groei’ opeens naar elders waren verhuisd.
Je hebt ze ook niet gehoord toen de NOS met het nieuws kwam dat de commissie Koeijers, die seksueel misbruik van kinderen door geestelijke op Curaçao moest onderzoeken, niets kon vinden, terwijl de fraters van Tilburg een slachtoffer dat in een internaat op Soto zat en jarenlang misbruikt was, 45.000 euro hebben betaald als vergoeding en een andere zelfs door de regering werd onderscheiden voor zijn goede werk terwijl iedereen wist dat hij een pedo was.
Ze hebben het steeds over de normen en waarden en over geestelijke armoede (hoe Asjes daaraan komt weet ik niet) maar vergeten dat tijdens de oorlog, diezelfde katholieke kerk samen met de directie van de Shell toen en de regering aan tafel hebben gezeten om een oplossing te vinden voor het prostitutieprobleem in de binnenstad en met Campo als oplossing kwamen.
Dus zij promootten zélf onze Sodom en Gomorra en dan moet je nu niet komen zeggen dat de jeugd aan geestelijke armoede lijdt en niets doen om het tegen te gaan als ze openlijk de jongere klanten aan het ronselen zijn en zij als gevolg daarvan in de toekomst alle vrouwen als prostituees zullen behandelen omdat seksuele voorlichting op de scholen nog steeds in een taboesfeer is.
Geestelijken worden nog steeds als ‘heiligen’ beschouwd en klachten tegen ze worden onder de mat geveegd en rechtszaken tegen hen worden nog steeds achter ‘gesloten deuren’ behandeld, want stel je voor dat het publiek te weten komt dat het viezeriken zijn, maar een ronselcampagne van Campo voor jongeren, daar zeggen we niks van.
Ik blijf lachen op deze klip want zolang we seks nog als taboe beschouwen en geestelijken als heiligen zullen we dit probleem blijven houden, want wij zijn hypocrieten!
Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).