In de Staten is men bezig de wet op de wegenbelasting te veranderen naar het gewicht van het voertuig. Hoe gaat men dat doen met tractoren en bulldozers, die ook dagelijks gebruikmaken van ons wegenstelsel?
En dan ook nog een belasting invoeren op vaartuigen. Alles wordt veel gecompliceerder en vaak ten nadele van de kleine man. Die rijden meestal in oudere wagens waarvan het gewicht hoog is! De rijken kopen nieuwe dure wagens, die nu grotendeels uit aluminium zijn opgebouwd. Dus verhoudingsgewijs minder wegenbelasting!
Waarom allemaal zo moeilijk? In Frankrijk, en ook in Suriname, betaalt niemand wegenbelasting. Hun overheden berekenen de wegenbelasting op de benzine en diesel. Dan komt niemand er onderuit om zonder wegenbelasting te hebben betaald rond te rijden. Alles wat benzine of diesel nodig heeft, betaalt mee. Zelfs de grasmaaier heeft benzine nodig en de forkliften diesel. Wie veel rijdt en vaart, betaalt ook meer wegenbelasting!
Wij moeten op Curaçao naar een veel eenvoudiger belastingstelsel.
Dus heren politici, begin de huidige wegenbelasting af te schaffen en haal het binnen via de brandstof! Slechts enkele centen op onze benzine en diesel per liter, en de miljoenen stromen binnen bij de overheid.
J. Pronk,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).