Ondertussen is het een vast gegeven dat je, wonend op Banda Abou, maar twee maal per week post mag ontvangen en dat bij de gratie van de hoge goden. Maar dat post er ook nog eens twee maanden over doet om in de bus te belanden en rekeningen soms verdwijnen als sneeuw voor de zon is onacceptabel!
Belastingaanslag AOV/AWW gepost 14 dec 2014 valt (met de stempel van 27 jan 2015!!) 30 januari in de bus. Dezelfde stempel (27 jan 2015) stond op de UTS-rekening die volgens UTS 29 dec 2014 bij het hoofdkantoor CPost is afgeleverd (rekening datum 26 dec 2014)! Hetzelfde verhaal kreeg ik ook van de belastingdienst te horen, dat mijn aanslag afgeleverd was 15 dec 2014 (aanslag daterende 14 dec 2014)! Maar het kan nog erger. Een kerstkaart met een stempel Den Bosch 16 dec 2014 viel bij ons in de bus 3 februari 2015!
Gevolg, ik was te laat om mijn aanslag te betalen en zo ook mijn UTS-rekening. Gelukkig was de CPost zo dom om stempels te plaatsen op de enveloppe die aantoonden dat zij onze post ruim een maand vasthouden en verwerken in hun loods (27 jan 2015)!
De postdirecteur weet kennelijk niet dat hij en zijn medewerkers wettelijk strafbaar zijn als post verdwijnt of achtergehouden wordt. Maar hij maakt zich niet druk, want hoeveel klachten je ook indient, men scheept je af dat ze het wel zullen onderzoeken. Wat ze onderzoeken is de vraag, maar het interesseert hen geen bal of ze burgers in de problemen brengen met hun slechte service. Ik stel voor dat men deze mensen eens een paar maanden geen salaris van ons belastinggeld betalen en dat samen met een rechtszaak van opzettelijk achterhouden en zelfs verdwijnen van post. Dat maakt hen misschien weer eens wat verantwoordelijker.
John H. Baselmans,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).