Curaçao stond op z’n kop gisteren en eergisteren omdat opeens mariniers de gevangenis Koraal Specht gingen bewaken.
Om te beginnen is het niet iets wat zo maar opeens besloten werd, want die mariniers stonden al de dag voor de statuutshow bij het monument klaar om in actie te komen en zaten te wachten op het startsein van den Haag. De hele week gebeurde er niks en iedereen stond op stand-by.
Toen eindelijk Den Haag de Good Housekeeping-stempel had gegeven en de jongens naar Koraal Specht gingen en de boel begonnen te vergrendelen en drie wachtposten inrichten met 10 man sterk 24/7, begon iedereen te speculeren en zat iedereen te hopen dat er bepaalde politieke figuren het kerstkoor van Bon Futuro zouden gaan versterken met hun versie van Jingle Bells.
Aangezien de gevangenisdirecteur zogenaamd niet bereikbaar was voor commentaar ging iedereen posten bij de ingang en moesten ze wel met een uitleg komen. Toen werd er verteld dat de reden was omdat er eerder die week een ontsnappingspoging was verijdeld en dat ze een heel warenhuis aan wapens, telefoons, steroïden, drugs en Senseo-koffiemachines hadden gevonden, dat ze daarom die maatregelen hebben getroffen en ook omdat twee vluchtgevaarlijke gevangenen naar Nederland zouden verhuizen.
De vraag bij mij was gelijk, al die spullen zijn niet over de muur geklommen dus zoek de oorsprong binnen de muren, kan je voor heel leuke verrassingen komen te staan.
Nou snap ik een ding niet, die gevaarlijke gevangenen zijn al vertrokken en de mariniers zitten nog steeds daar.
Den Haag heeft bevolen dat alle verloven van de landmacht ingetrokken moesten worden en dat de posten 24/7 bemand zouden worden tot 5 januari.
Ik bedoel, ik ben niet blond maar ik denk niet dat Nederland zoveel geld uit gaat geven omdat twee gevangenen naar Nederland moesten verhuizen of dat men bang is dat er een paar gevangenen weer uit die duiventil zouden breken of dat de import van verboden spullen verdubbeld zal worden.
De enige persoon waar ik van weet, die van een uitbraak een inbraak kan maken is onze grote vriend Gerrit, veder heeft nooit iemand zoiets stoms in zijn hoofd gehaald voor zover ik het weet. In mijn boek heet dat valsheid in geschrifte, maar wie ben ik.
Dus ik geloof niet in verhaaltjes en denk eerder dat er wat anders is en vooral omdat Navarro ooit tijdens een ingeving van de Heilige Geest heeft gezegd dat de moord van Wiels voor eind van het jaar opgelost zou worden, misschien bedoelde hij dat er eindelijk arrestaties zullen vallen want ze hebben niet voor niets Wilsoe en Schotte officieel tot verdachten gepromoveerd.
Ik ben niet zo gelovig maar gezien al die heilige spreuken en bidplaatjes op Facebook zal ik ook maar een schietgebedje richten aan San Pablo en San Bacardi, kijken of zij mijn wens uit kunnen laten komen.
Wie weet misschien heb ik nog een heel leuke jaarwisseling!
Ik blijf lachen op deze klip want ik kan nog steeds niet snappen waarom ze het Bon Futuro hebben genoemd, want de criminelen worden alleen maar harder en slimmer daar, misschien bedoelen ze dat hun pakkans dan kleiner wordt en dat ze dan een leuke criminele toekomst aan over zullen houden, wie weet!
Arthur Donker, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).