tulaSinds 1999 is auteur Bas Jussen al bezig met de feuilleton ‘Plantagetumult’. Een verhaal over een arme Nederlandse jongen die voor het eerst voet op Curaçaose bodem zet in de tijd van de slavernij. Ter gelegenheid van de 150-jarige afschaffing van de slavernij publiceert deze krant in dertig delen het boek waar Jussen met tussenposen aan heeft gewerkt.

,,Ik ben geïnteresseerd in de geschiedenis van een land, toen ik voor het eerst op Curaçao kwam was het idee voor ‘Plantagetumult’ geboren”, vertelt Jussen. De auteur legt uit dat hij behalve een mooi verhaal ook het leven van die tijd schetst, zo omschrijft hij de architectuur, de kleding en het voedsel. ,,Ik hoop dat mensen nadat ze dit hebben gelezen een leuk verhaal tot zich hebben genomen en er ook nog wat van hebben opgestoken.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).