Door Stichting Dierenhulp

Al vaker hebben we het gehad over een stuk mentaliteit of gedrag en handelen waar veel leed uit voortkomt. Zo zagen we een bericht voorbijkomen van dierenvriend Ariadne Bird over een melding die ze kreeg van de security van de Meteo op Seru Mahuma. Ze beschreef de situatie als volgt: ,,Uit mijn bed gebeld omdat er een doos met puppy’s was gedumpt. En bij aankomst stonden er inderdaad een aantal bierdozen en de pups waren er al uitgeklommen, het leek alsof ze op mij zaten te wachten. Vijf jonge dieren en in de andere doos nog vier. Echter, die waren allemaal dood. Waarschijnlijk al toen het ‘handeltje’ werd gedumpt. Totaal dus negen pups! De nog levenden zaten vol met teken en dat was zeker niet van een dag. Nadat ik ze had laten controleren door de dierenarts bleek dat ze allemaal karpattenziekte hadden, wit tandvlees en zelfs de kleine tongetjes waren al wit. Enorme bloedarmoede dus. Ik heb ze meegenomen naar huis, terwijl ik al acht honden thuis heb. Wanneer houden mensen nu eens op met levende dieren te dumpen? Laat in godsnaam je hond steriliseren en dat kan nog gratis ook als je geen of heel weinig inkomen hebt, via Stichting Dierenhulp. Wat zeur je nu nog?”ADOpinie 800
Een duidelijk verhaal van een dierenvriend, wat de noodzaak van wetgeving voor dieren in combinatie met handhaving van die wetgeving zeer duidelijk maakt. Want de persoon (of personen) die dit op zijn geweten heeft, toont op diverse fronten respectloos te hebben gehandeld. Respectloos tegenover het leven. Tegenover de bevolking van Curaçao die hij met dit handelen het stempel van dierenbeulen en mishandelaren geeft. En tot slot toont de dader geen respect oor zijn eigen land Curaçao, omdat hij op een illegale wijze afval in de vrije natuur dumpt.
In een land waar de bevolking vooruit wil en zich niet achtergesteld wil voelen, horen dit soort zaken niet thuis. En tegenwoordig komen dit soort zaken zeer snel aan het licht. Iedereen beschikt wel over een telefoon met een camera en daarmee bestaat het land Curaçao uit allemaal journalisten, die het vast kunnen leggen en via de verschillende sociale media kunnen delen. Het lijkt mij geen fijn idee als je op een dag een pagina bezoekt en daar ziet wat jij gedaan hebt. Of erger nog, dat het vastgelegd is met een foto of filmpje, dat vervolgens gedeeld kan worden en zo de wereld kan zien hoe respectloos jij hebt gehandeld tegenover een weerloos schepsel.
Het is onnodig, dom, onvolwassen, zinloos en meer nog: wreed. Stichting Dierenhulp steriliseert al vanaf 2009 gratis voor hen die zelf geen of niet genoeg inkomen hebben, maar wel dieren houden. Niet omdat wij dat moeten doen. Nee, omdat wij ons respect tonen tegenover levende schepsels die vaak de zwaksten zijn in een samenleving. Daarom zijn we blij dat we samen met de fractie van PAIS mochten werken aan wetgeving die dieren beschermt. Waarbij het gezamenlijke doel is om Curaçao verder vooruit te helpen, naar een land waar mens en dier het goed hebben. Het is zo eenvoudig om te doen, als je het maar wilt.

Meehelpen? Maak dan een donatie over op MCB-rekeningnummer 22021301, ten name van Dierenhulp.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).