Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Copa Airlines is gisteren begonnen met haar dagelijkse vluchten tussen Curaçao en Panama City. De eerste vlucht binnen het nieuwe schema werd gisteren op Curaçao International Airport ontvangen met een watersaluut.

copaDe vluchten vertrekken nu dagelijks om 9.13 uur lokale tijd vanuit Panama en komen om 12.18 uur aan op Curaçao. Daarna vertrekt Copa om 13.18 uur terug naar Panama, waar het toestel om 14.30 uur lokale tijd landt. Zowel een Embraer 190 als een Boeing 737-700/800 zullen deze route gaan vliegen.

Copa Airlines exploiteert momenteel gemiddeld 350 dagelijkse vluchten via het Panamese Tocumen International Airport, dat ook wel de ‘Hub of the Americas’ wordt genoemd. ,,Met de nieuwe vluchten in Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied zullen passagiers die belangrijke toeristische bestemmingen willen bezoeken, merken dat ze meer stoelen en meer data hebben om uit te kiezen. Dankzij de connecties die we bieden via de Hub of the Americas, bestaat er geen twijfel over dat deze uitgebreide service meer economische activiteit zal stimuleren, evenals sterkere zakelijke en handelsbetrekkingen tussen Curaçao en de rest van Amerika”, aldus de ceo van Copa Airlines, Pedro Heilbron.
Copa vloog sinds 2012 al vier keer per week naar Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.