Van onze redactie

Willemstad - Curaçaos aanstormend muzikaal talent was dit jaar te horen op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, met meerdere optredens van het Dennis Aalse Youth Orchestra. Onder andere in het Centraal Station van Rotterdam, maar natuurlijk ook op het festivalterrein zelf.

aalse

Sinds 2010 organiseren Fundashon Bon Intenshon en Mojo Concerts het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF). In navolging van deze samenwerking kreeg het Dennis Aalse Youth Orchestra uit Curaçao dit jaar een podium op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.
Dit gerenommeerde jeugdorkest, opgericht door dirigent, trompettist en muziekdocent Dennis Aalse, bestaat uit ruim vijftien talenten tussen de tien en twintig jaar, en is een belangrijk onderdeel van de Dennis Aalse Muziekschool. Bijzonder is de bezetting van het Dennis Aalse Youth Orchestra; naast de ‘standaard’ bigband-bezetting bestaande uit blazers, ritmesectie en zang worden ook de cello, viool en fluit bespeeld.
Kenmerkend is hun speelplezier en vrolijke repertoire, met hits als ‘Uptown Funk’, ‘All That Jazz’ en ‘Oh When the Saints Go Marching In’. Met eerdere optredens tijdens de viering van International Children’s Rights en op het Curaçao International Film Festival is het Dennis Aalse Youth Orchestra een ervaren jeugdorkest dat ook op het Rotterdamse North Sea Jazz Festival afgelopen weekend indruk maakte op het publiek.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.