Van onze redactie
Willemstad - Evento Curaçao organiseert dit weekend voor de vijfde keer het evenement Pietermaai Proeft. Vrijdag en zaterdag wordt het Marichi-terrein, tegenover Pietermaai Parking & Mall, omgetoverd tot een festivalterrein voor het tweedaagse culinaire evenement.

pietermaai proeft,,Het is tot nu toe ieder jaar drukbezocht, een van de redenen voor de nieuwe en grotere locatie. Niet alleen de locatie is aangepast, dit jaar vindt het festival ook voor het eerst op de vrijdag en zaterdag plaats (in plaats van de zaterdag en zondag). Voorheen kozen we voor de zondag omdat sommige (kleinere) restaurants hun deuren speciaal dicht moesten doen voor het evenement. Dit is in vele gevallen nu niet meer zo en hadden wij de gelegenheid om het te organiseren op de populaire vrijdagavond en zaterdagavond”, vertelt Marijke Hoos van Evento Curaçao.

Bij Pietermaai Proeft doen uitsluitend restaurants mee die in de wijk Pietermaai District zijn gevestigd, zoals BijBlauw, La Cantina del Patron, Deja Vu, The Pen by Avila, Blessing Curaçao, Scuba Lodge & Ocean Suites, Ginger, Fishalicious, Curasauce, Eetbar op=op, Chez Ray en The Happy BBQ Place. ,,Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni presenteren ze het lekkerste van hun menukaart, door kleine mini-gerechten te serveren. Het is een toegankelijke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de diverse keukens uit de wijk”, licht Hoos toe. Gerechten zijn verkrijgbaar vanaf 4 gulden. De wijnen worden geserveerd door de vaste samenwerkingspartner en een van de hoofdsponsers van het evenement Wijnhandel, Servir Frais en het wijnhuis Domaines Baron de Rothschild. De tweede hoofdsponsor, Johnnie Walker, verzorgt de cocktails in de main bar.

Kaarten kosten 27,50 gulden per dag en zijn verkrijgbaar bij Bruna, Miles Jazz Café, Wijnhandel Servir Frais, Mensing’s Caminada, 24 uur uit de muur en online via de website. De organisatie laat weten dat er tijdens het evenement genoeg gelegenheid is om te pinnen.
- proeft.eventocuracao.com
- facebook.com/pietermaaidistrictcuracao


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.