Children’s Museum, Unidat di Bario en Transitieteam Buena Vista bundelen krachten
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Children’s Museum Curaçao en het Transitieteam Buena Vista slaan de handen ineen.

busdibarioOnlangs vond een bijeenkomst plaats tussen vertegenwoordigers van het nog nieuwe kindermuseum, Unidat di Bario en leden van het Transitieteam Buena Vista. De drie organisaties hebben een plan van aanpak gemaakt om de komende maanden circa 500 kinderen uit Buena Vista naar het Children’s Museum Curaçao te halen en hun - zoals de organisaties het zelf noemen - ‘een onvergetelijke dag te bezorgen’.
,,Een van de doelstellingen van Children’s Museum Curaçao is het toegankelijk maken van het museum voor álle kinderen van het eiland”, legt Esther de Sola-Pijl van de directie uit.
Door logistieke en financiële drempels is het niet altijd mogelijk voor ouders met kinderen om het museum te bezoeken. ,,Dankzij bijdragen van Reda Sosial en onze Buy a Ball-sponsoren kunnen komend jaar ruim 2.000 kinderen uit minderbedeelde gezinnen het museum bezoeken.”
Children’s Museum Curaçao sluit zich aan bij het Urgentieprogramma van de overheid, waarin Buena Vista een van de vier participerende wijken is. Dankzij de financiële ondersteuning van Reda Sosial zal op zondag 24 juni de eerste ‘Bus di Bario’ van start gaan.
Eens per maand op een zondag zal de Bus di Bario dan een andere wijk aandoen en daarmee 40 kinderen en familieleden, die dat hard nodig hebben, gratis naar het museum brengen.
Children’s Museum Curaçao is een interactief museum dat in december 2017 zijn deuren opende. Het museum is gericht op kinderen in de leeftijd van één tot tien jaar. Het uitgangspunt van alle tentoonstellingen en programma’s is dat kinderen het beste leren door te doen en te ervaren.
Kinderen worden uitgedaagd alles aan te raken, te manipuleren en te onderzoeken. Alle tien interactieve tentoonstellingen zijn speciaal ontworpen voor de ontwikkelingsbehoeften van kinderen en waar ze spelenderwijs kunnen leren over zichzelf en de wereld om hen heen. De thema’s van het museum zijn Literatuur; Kunst & Cultuur; Natuur, Science, Technology, Engineering & Math; en De Wereld.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.