De eenheid van het Object Grondverdediging (OGRV), een bewakingseenheid die speciaal wordt ingezet ten behoeve van de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht, heeft gisteren een eindoefening gehad op Fuikbaai.

ogrvDe OGRV-eenheid bestond uit twee teams van 23 militairen en een kleiner team voorzien van hondengeleiders. Zes honden en hun geleiders zijn ingezet voor bewaking en beveiliging en vier speurhonden en hun geleiders om explosieven op te sporen. OGRV-eenheden zijn onder meer ingezet bij Luchtmachtoperaties in Mali, Jordanië en Afghanistan. ,,Curaçao biedt deze eenheid van Defensie een uitstekende gelegenheid om te trainen onder warme en droge omstandigheden. Ook wordt een verplaatsing naar een uitzendgebied geoefend en alle logistiek die daarbij komt kijken”, aldus Defensie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.