Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De play-offwedstrijden in de Eerste divisie van het voetbal van Curaçao zijn uiteindelijk vrijdagavond 11 mei begonnen. Het kampioenschap van de zes beste ploegen van het eiland werd in april uitgesteld in afwachting van de uitspraak in een hoger beroepszaak.

Voetbal play offDe beroepscommissie heeft de zaak-Francinet vrijdag behandeld en geoordeeld dat de voetbalspeler van Centro Dominguito het recht had om opgesteld te worden in de voorrondes van de Eerste divisie. De ploeg behoudt de punten van de betreffende gewonnen partij en daarmee de positie in de top-6.

Eerder liet voetbalfederatie FFK al weten niet langer te kunnen wachten op een uitspraak in de zaak en dat de play-offwedstrijden, die ook wel bekend staan als ‘Kaya 6’, sowieso afgelopen vrijdag zouden beginnen in het stadion Ergilio Hato van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) in Brievengat.
Behalve Centro Dominguito hebben Jong Holland, Inter Willemstad, Vesta, Scherpenheuvel en Undeba zich geplaatst voor de finales om het kampioenschap in de Eerste divisie van het eiland.

Jong Holland won vrijdag overtuigend met 3-0 van Inter Willemstad. Charlie Martina en Randy Winklaar brachten hun ploeg al voor de rust op 2-0 voorsprong, aldus een bericht op www.sport.cw. In de tweede scoorde Jurensly Martina in de 81 minuut het derde doelpunt en verzekerde Jong Holland van de overwinning. Zaterdagavond speelde Vesta gelijk tegen Scherpenheuvel (1-1). Mirco Colina bracht Vesta in de eerste minuut van de tweede helft op voorsprong, maar Sebastian Canobra maakte zeven minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker. Vanavond speelt Undeba tegen Centro Dominguito.

De beroepszaak draaide om voetballer Francinet van Centro Dominguito die tegen de regels in zou zijn opgesteld in een wedstrijd in de Eerste divisie. Als de uitspraak in het nadeel van Francinet was uitgevallen, zou zijn ploeg die partij alsnog hebben verloren en buiten de top-6 zijn gevallen. In dat geval zou Jong Colombia aan de play-offcompetitie mee mogen doen. Francisca benadrukte tijdens de persconferentie dat de competitie van de beste zes ploegen voor juli moet zijn afgerond. ,,Anders komen we in de problemen. Want daarna hebben spelers en trainers al vakantieplannen. Bovendien zijn er jongens die naar Nederland vertrekken voor een studie.”

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.