Twee Curaçaose organisaties in de prijzen
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Sea Turtle Conservation en Fresh Habits van Curaçao zijn twee van de vijf organisaties uit het Caribisch gebied die doorgaan naar de finale van ‘Present Your Startup’ op 29 augustus dit jaar op Curaçao.

startups

Zij worden nu klaargestoomd om helemaal voorbereid te zijn op het binnenhalen van een mogelijke investeerder.
De stichting Sea Turtle Conservation Curaçao zet zich in voor het behoud van zeeschildpadden en Fresh Habits is een biologisch landbouwbedrijf. Zij werden woensdagavond na de halve finales bij Papagayo Beach door de jury aangewezen als finalisten, samen met Project B uit Bonaire en Sageroots en Ching Caribbean, beide van de Britse Maagdeneilanden.
De vijf finalisten krijgen nu 100 dagen begeleiding ter voorbereiding op de finale van 29 augustus op Curaçao. Die vindt plaats tijdens een bezoek van investeerders uit Nederland aan Curaçao en Bonaire van 26 tot en met 31 augustus.
Dat is het resultaat van een intensief programma waaraan 15 teams van startups hebben deelgenomen. In een paar dagen hebben de deelnemers geleerd hoe zij hun kansen op het toehappen van investeerders kunnen verbeteren. Dat zogenoemde ‘acceleratieprogramma’ werd mogelijk dankzij de steun van Curaçao Development Institute, Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex) en een EU-fonds voor de stimulering van het midden- en kleinbedrijf op de Caribische eilanden (Cosme), aldus Valerie Vallenduuk in een persbericht. Het acceleratieprogramma en pitch-event Present Your Startup werd voor het eerst in 2014 georganiseerd in Nederland.
De 15 teams die tot de halve finale door wisten te dringen, werden geselecteerd uit 40 aanmeldingen uit onder andere Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius, Sint Maarten, Anguilla en de Britse Maagdeneilanden.
Het is voor de tweede keer dat de Caribische versie van Present Your Startup werd georganiseerd. Het programma is erop gericht om startups in korte tijd te kunnen koppelen aan investeerders.
presentyourstartup.nl.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.