Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Nationaal Park Shete Boka heeft de derde plaats behaald in de strijd om de titel ‘beste Caribische attractie’ door 10best.com. Een groep experts en redacteuren heeft twintig attracties genomineerd en de top 10 is vervolgens door de lezers gekozen.

shete bokaDit kondigt parkbeheerder stichting Carmabi ‘met trots’ aan, samen met nieuws over de verbeteringen die in het park zijn doorgevoerd. Zo zijn de paden verbeterd en heeft het platform bij Boka Pistol een volledige transformatie ondergaan. Bezoekers kunnen het afvuren van het water voortaan bewonderen van onder een afdak en kunnen op een bankje in de schaduw zitten. Ook is Boka Pistol inmiddels weer toegankelijk met de auto, voor mensen die de wandeling niet kunnen maken. De weg er naartoe is gerenoveerd.

BAM Groep nv heeft deze ontwikkelingen gerealiseerd in het kader van hun maatschappelijke belofte om een bijdrage te leveren aan de natuur en de samenleving, zo meldt Carmabi. Directeur van de stichting Paul Stokkermans ziet de verbeteringen als een goede stap in de richting van de eerste plaats in de volgende competitie voor beste Caribische attractie. ,,Natuurlijk willen wij de volgende keer nummer 1 worden en focussen wij ons dan ook volledig op het onderhouden van het prachtige park voor alle mensen die Curaçao bezoeken en die er wonen. Ik hoop dat deze nominatie onze medewerkers, vrijwilligers en iedereen op Curaçao motiveert om te blijven gaan voor het allerbeste”, aldus Stokkermans.

Nationaal Park Shete Boka is een natuurgebied dat bestaat uit meer dan tien kilometer rotsige noordkust met verschillende baaien, waar drie soorten zeeschildpadden hun eieren leggen. Het park dat grenst aan het Christoffelpark is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.