Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Studeren aan de Bishop’s University in Quebec, Canada. Dat is sinds donderdag mogelijk voor studenten uit Curaçao dankzij een Memorandum of Understanding (MoU), getekend door premier Eugene Rhuggenaath en Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé. 


Studeren in CanadaDirecteur Dan Seneker van Bishop’s University in Quebec was voor de ondertekening op Curaçao. ,,Onze universiteit biedt business-opleidingen en beschikt over een faculteit voor kunst en wetenschap. De colleges worden gegeven aan kleine groepen, de sfeer is intiem, studenten krijgen veel persoonlijke aandacht.”
Bishop’s University heeft ongeveer 2.500 studenten; geen grote universiteit, maar wel een die beschikt over faciliteiten voor internationale studenten. ,,Jaarlijks kunnen we ongeveer dertig studenten uit Curaçao accepteren, en mogelijk meer,” zegt  Seneker. ,,Er is geen lotingsproces. Wie zich aanmeldt, kan rekenen op een studieplek.”
Studeren in Canada biedt het voordeel dat studenten naast hun studie betaald werk mogen verrichten, dit in tegenstelling tot veel gebieden in de regio, waar het voor studenten niet mogelijk is een werkvergunning te krijgen. Een studie aan Bishop’s University is ook goedkoper. ,,Het voordeel is ongeveer 2.000 dollar”, zo legt de directeur uit. ,,De studiekosten bedragen iets meer dan 23.000 dollar, in plaats van de ruim 25.000 dollar of meer elders.”
Premier Rhuggenaath en minister Alcalé-Wallé betoonden zich bij de ondertekening van de MoU in Fort Amsterdam, afgelopen donderdag, verheugd over deze uitbreiding van studiemogelijkheden voor de leerlingen in het voortgezet onderwijs op Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.