Verschillende chauffeurs van Autobus Bedrijf Curaçao (ABC) legden gisteren het werk neer uit protest voor een disciplinaire maatregel die een personeelslid opgelegd heeft gekregen.

De staking was maar van korte duur; na overleg tussen het personeel, de vakbond die haar vertegenwoordigt (UGTK/Cadmu), verantwoordelijk minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en de directeur van het busbedrijf gingen de chauffeurs weer aan het werk. UGTK/Cadmu heeft voor vanavond een algemene ledenvergadering gepland voor het ABC-personeel.

staking

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.