Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De situatie van Koninkrijksminister Halbe Zijlstra (VVD) van Buitenlandse Zaken en zijn besluit om af te treden, is niet gemakkelijk, zo stelt de Curaçaose premier Eugene Rhuggenaath (PAR).


Zijlstra,,Maar ik heb respect en begrip voor het besluit en ook waardering voor de samenwerking, al was die van korte duur.”
Zijlstra kwam onder vuur te liggen nadat hij had gelogen over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst met de Russische president Vladimir Poetin. De Koninkrijksminister heeft gisteren het debat over zijn leugen niet afgewacht, maar direct een verklaring afgelegd en zijn vertrek aangekondigd. ,,Ik doe dat met spijt in mijn hart”, verklaarde een duidelijk geëmotioneerde Zijlstra in de Tweede Kamer. Hij zei dat zijn geloofwaardigheid boven iedere twijfel moet zijn verheven in binnen- en buitenland. ,,Om het ambt van minister van Buitenlandse Zaken niet te belasten, zie ik geen andere optie dan vandaag mijn ontslag aan te bieden aan de Koning.”
Ook op Curaçao heeft de regering kennisgenomen van het besluit van Zijlstra om af te treden. In een officiële verklaring laat Rhuggenaath weten dat ‘de regering van Curaçao op continuering van het ingezette beleid rekent en op goede samenwerking met minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66), die de taken tijdelijk waarneemt totdat er een opvolger gevonden is’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.