Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Met de steun van TUI Care Foundation, de corporate stichting van reisorganisatie TUI, kunnen GreenKidz en Green Force de komende jaren verdere stappen zetten om van Curaçao een schoner eiland te maken.

tuiDat stelt de stichting in een persbericht. Doelstelling van de initiatieven op Curaçao die financieel gesteund worden door TUI Care is kinderen bewust leren omgaan met afval en het verbeteren van de lokale infrastructuur voor recycling in de toerismebranche.
Volgens TUI komen er jaarlijks zo’n 600.000 vakantiegangers naar Curaçao. Dat maakt toerisme niet alleen een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor het eiland, het zorgt ook voor een grote hoeveelheid afval van blikjes en plastic flesjes. ,,Hoe zorg je er dan voor dat het eiland schoon blijft? Waar kun je afval kwijt en hoe zorg je voor afvalscheiding? Stap 1 bij het schoner houden van Curaçao is voorlichting. Voor reizigers, maar zeker ook voor de lokale bevolking.”
Daarom heeft GreenKidz lespakketten ontwikkeld en is het gestart met workshoptrainingen voor de lerarenopleiding Lofo (Leraren Opleiding Funderend Onderwijs), onderdeel van de University of Curaçao. Hiermee zijn voorlichting over recycling en milieuonderwijs opgenomen in het curriculum van de opleiding. De bedoeling is dat leraren met het nieuwe lesprogramma hun recycle-kennis overbrengen op de leerlingen, die het op hun beurt weer delen met ouders en vriendjes.
Op die manier moeten steeds meer mensen op het eiland zich bewust worden van het belang van afvalscheiding en recycling, zodat Curaçao aantrekkelijk is en blijft voor toeristen en de lokale bevolking. Na dit jaar zullen ook leraren op Bonaire en Aruba de training krijgen, zodat er in de nabije toekomst in de hele regio leraren zijn opgeleid tot ‘Green Teachers Caribbean’.
Het andere initiatief, Green Force, heeft recyclestations geplaatst op verschillende locaties op het eiland, zoals accommodaties, restaurants en stranden. De organisatie wil in de komende jaren daar nog eens vijftig stations aan toevoegen en de verwerking van 220.000 gebruikte plastic flesjes per maand verhogen naar 500.000. Doel is om van Curaçao een hub te maken voor recycling-activiteiten en export van verwerkte materialen in bulk. Zodat de recycling-activiteiten van de regio professioneel en rendabel worden en blijven.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.