Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In de zaak Maximus - waarbij onderzoek wordt gedaan naar de intellectuele daders van de moord op politicus Helmin Wiels - is gisterochtend een huiszoeking verricht bij makelaarskantoor Cristal Real Estate aan de Caracasbaaiweg.


maximusDat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Het vermoeden bestaat dat een deel van het geld dat door de opdrachtgevers is betaald voor de moord op Wiels, uiteindelijk in onroerend goed is geïnvesteerd. Om wat voor bedrag het hierbij gaat, wat voor type onroerend goed en of het om een lokale of internationale investering gaat, blijven vooralsnog onbeantwoorde vragen. ,,Het Openbaar Ministerie doet daar in dit stadium geen uitspraken over. We willen het onderzoek niet verstoren”, aldus officier van justitie Guillano Schoop in gesprek met deze krant. Schoop is sinds de moord op de oprichter van Pueblo Soberano op 5 mei 2013 belast met de woordvoering, eerst in de zaak Magnus en daarna in de zaak Maximus.
De huiszoeking werd gisterochtend verricht door opsporingsambtenaren van het Recherche Samenwerkingsteam (RST), onder leiding van de rechter-commissaris en in opdracht van het Openbaar Ministerie. Belangrijk hierbij te melden is dat het makelaarskantoor en de medewerkers niet door het Openbaar Ministerie als verdachten zijn aangemerkt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.