Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vierde editie van KLM Curaçao Marathon op zondag 26 november wordt anders dan de eerste edities. Dat maakte organisator Kees van Muiswinkel gisteren bekend.


marathon,,We hebben de eerste jaren vooral laten zien dat het een bijzonder en leuk evenement is om aan deel te nemen. De komende jaren zullen we ons ook richten op bijzondere sportprestaties. We hopen weer een aantal atleten aan de start te krijgen die het marathonrecord kunnen verbreken”, zei hij.
Behalve die sportieve uitdagingen zijn er ook een aantal andere vernieuwingen. Zo krijgen deelnemers die zich voor 15 oktober inschrijven en betalen hun naam en afstand op het startnummer. Daarnaast kunnen teams en bedrijven zich gezamenlijk inschrijven en een eigen goede doel kiezen waarvoor ze lopen. Bij een minimum van tien deelnemers doneert de KLM Curaçao Marathon vijf gulden per teamlid aan het goede doel naar keuze. Dit doel zal ook vermeld worden op de website en in een nieuwsbrief aan alle deelnemers.
Het algemene goede doel van de marathon dit jaar is Skol Dr. Nelly Winkel, een openbare school voor speciaal basisonderwijs. Tijdens het registreren wordt aan elke deelnemer een bijdrage gevraagd om deze onderwijsinstelling te steunen.
De route van de marathon loopt langs en over historische iconen van Curaçao. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende onderdelen: de hele marathon, de halve marathon, tien kilometer Walk & Run, vijf kilometer Walk & Run en een Trail van 10,5 kilometer.
De starttijden zijn per afstand verschillend - variërend van 4.00 uur in de ochtend voor de hele marathon tot 7.30 uur voor de vijf kilometer afstand - , zodat de finish met elkaar gelijk loopt en eindigt in één groot strandfeest bij Beachbar Chill.
Inschrijven kan vandaag bij KFC Santa Maria van 11.30 tot 14.00 uur, morgen bij de KFC, Subway en Pizza Hut op het Brionplein van 11.30 tot 14.00 uur en zaterdag bij de KFC, Subway en Pizza Hut bij Brievengat van 11.30 tot 15.30. Het kan ook elke werkdag bij de redactie van dagblad Amigoe of via de website.
www.klmcuracaomarathon.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.