Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij een controle van het Veeris Resort door het team van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) zijn zes zeeschildpadden aangetroffen en in beslag genomen. De zeeschildpadden zijn een beschermde diersoort.

schildpaddenHet Veeris Resort wordt in de volksmond ook ‘Chino’ genoemd. Het resort is bedoeld voor stellen die tegen betaling een kamer voor een beperkte tijd huren om seks te hebben.
De politie die bij de controle aanwezig was, heeft de Sea Turtle Conservation Curaçao (STCC) gewaarschuwd toen zij de dieren in een bak bij het resort aantroffen. De zes schildpadden zijn door medewerkers van STCC naar het strand bij Hilton gebracht. Bij dat strand was er nog licht om de schildpadden te controleren op verwondingen. De dieren hebben bij de controle een flippertag gekregen en zijn daarna naar de zee gebracht. Dat heeft woordvoerder Sabine Berendse tegenover deze krant verklaard.
Veeris Resort is na het bezoek van MEO gesloten vanwege het ontbreken van een vestigingsvergunning. De huidige uitbater exploiteerde het bedrijf met de vergunning van de vorige eigenaar. Het resort had ook niet een door de BAB goedgekeurde kassa met een Crib-nummer.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.