Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Curaçao had niets te verliezen en Mexico alles. Na het gelijkspel tussen Jamaica en El Salvador stonden beide teams op 4 punten, evenals Mexico bij aanvang van de wedstrijd.

voetbal ‘El Tri’ had dus minimaal een gelijkspel nodig om zich als groepswinnaar direct te plaatsen voor de halve finales. Maar in een bijna geheel met Mexicaanse fans gevuld Alamodome in San Antonio stond voor beide teams ook de eer op het spel. Het Curaçaose elftal begon licht gewijzigd aan de wedstrijd - Shanon Carmelia en Ayrton Statie vormden met Lachman de laatste lijn en Quenten Martinus stond in de aanval. Michael Maria stond deze keer in het basiselftal. In de 22e minuut verschalkte Ángel Sepúlveda op aangeven van Rául López keeper Eloy Room met een prachtige kopbal. Mexico wilde de winst snel veiligstellen en bleef de aanval opzoeken, wat een aantal ingrepen van het Curaçaose team noodzaakte.In de tweede helft ging Curaçao vol in de aanval en wist ook een aantal kansen te creëren, maar de doelpogingen eindigden op de lat of in de handen van de Mexicaanse keeper. In de 72e minuut vervulde bondscoach Bicentini de wens van veel Curaçaoënaars: de lokale speler Ashar Bernadus werd ingebracht voor Jarchinio Antonia en in de 83e minuut mocht Elson Hooi het nog proberen. Uiteindelijk was het Edson Álvarez die voor Mexico in de extra tijd de 2-0 scoorde. Curaçao speelde ondanks het verlies een prima wedstrijd en heeft zich kranig verweerd tegen de Mexicaanse grootmacht.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.