Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Thom de Graaf (D66), zeven jaar vóór 10-10-‘10 minister voor Koninkrijksrelaties, stelt zeven jaar ná 10-10-‘10 dat het moment aangebroken is dat het Statuut uit 1954 een update behoeft.

thomdegraaf2

Dit zegt hij in zijn toespraak bij het twintigjarig bestaan van het Genootschap Nederland-Aruba. ,,Ik meen dat het moment is aangebroken dat alle partners in het Koninkrijk zich moeten realiseren dat verder sleutelen aan de structuren geen soelaas meer biedt. En Nederlandse politici moeten voor eens en voor altijd leren dat ze niet zomaar van het Koninkrijk af kunnen.” De Graaf stelt ook voor: ,,Misschien moeten we het Interparlementair Koninkrijksoverleg omvormen tot een heus parlementair Koninkrijksorgaan.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.