Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçao Color Walk is uitgegroeid tot een groots evenement, waar vele mensen al maanden van tevoren naar uitkijken.

colorwalk2

De shirts voor deelname waren op 30 mei dan ook al uitverkocht. Gisteren was de vierde editie waar weer duizenden mensen aan meededen.
Het begon om 6.30 uur met een warming-up bij het startpunt op de parkeerplaats bij Sambil. De bedoeling was om 7.00 uur te starten, maar door een bui tijdens de warming-up, liep het iets uit.
De kleurrijke loop werd georganiseerd door EY en JCI Dutch Caribbean onder het motto ‘Color your life bij coloring others’. De route ging langs zeven verschillende kleurstations, waarbij de deelnemers gekleurd poeder over zich heen gespoten kregen. Sommige vrijwilligers bij de kleurstations deden extra hun best om iedereen er gekleurd op te zetten, vooral als er fanatiekelingen langskwamen die erom vroegen en gebaarden ‘hier, hier’, daarbij naar hun gezicht wijzend. Jong en oud deed mee en had er zichtbaar plezier in.
Na de finish kon iedereen op een veld naast de parkeerplaats van Sambil zich opmaken voor de laatste ‘color splash’. Iedere deelnemer had bij inleveren van het ticket een zakje poeder gekregen. Na de coolingdown werd er afgeteld en kon iedereen op hetzelfde moment het poeder uit het zakje de lucht in gooien of op elkaar. Dit leverde een plaatselijke mistbank op, die vanwege de harde wind die er stond gelukkig weer snel wegtrok. Foto Miranda van Boven


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.