Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Interim-minister Sisline Girigoria van Gezondheidszorg, Milieu en Natuur (GMN) heeft de bouwwerkzaamheden bij het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO) bezocht.

hnoZij werd ontvangen en rondgeleid door onder andere Reginald Doran van Sona. Doran gaf na een inleiding meer ‘diepgaande informatie’ over het project, aldus het ministerie. Hij maakte hierbij gebruik van een schaalmodel.
Ook bouwbedrijf Ballast Nedam/Renaissance Construction gaf een presentatie. Het project HNO bevindt zich in de fase dat het atrium en de verschillende secties van het gebouw zo goed als klaar zijn. Het ziekenhuis in aanbouw heeft het internationale duurzaamheidscertificaat LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) ontvangen. Bij de bouw worden duurzame methoden en materialen gebruikt. Een voorbeeld is een zeer geavanceerd koelingssysteem. Minister Girigoria praat binnenkort verder met Sona over de voorwaarden waaronder het ziekenhuis conform schema en zonder meerkosten verder wordt afgebouwd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.