Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De echtgenote van MFK-politicus Charles Cooper is door de Landsrecherche uitgenodigd om uitleg te komen geven over de grote som geld die in de woning is aangetroffen. Dat heeft Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

cooper In het huis van het echtpaar zou afgelopen woensdag tussen de 50.000 en 55.000 gulden cash zijn gevonden en in beslag genomen.
De echtgenote van Charles Cooper wordt nu verdacht van witwassen. Dat is haar na de vondst ook te kennen gegeven. Zelf verklaarden zij en Cooper na de inval dat het geld afkomstig is van de artsenpraktijk van de echtgenote, waar dagelijks transacties plaats zouden vinden. Ze had facturen om dit te bewijzen, zo gaf ze aan. Hoewel deze toen niet zijn geconfisqueerd - zo liet de vrouw van Cooper tegenover de pers weten - kan ze deze alsnog overleggen.
Tijdens een persconferentie in het partijkantoor van MFK ontkende Cooper nogmaals ook maar iets te maken te hebben met omkoping of een poging hiertoe. Hij schetste een goede band met Plet te hebben en stelde hardop de vraag waarom hij iemand anders Plet zou laten benaderen als het tweetal al een goede relatie met elkaar hadden. ,,Maar ik vergeef de jongen. Ik weet dat hij het niet is. Ik ken de partij die ik heb verlaten. Ik kan me goed voorstellen dat iemand hem ergens bij heeft betrokken waardoor deze jongen nu diep in de problemen zit. Maar ik zou niet willen dat hij vast komt te zitten; ik weet dat het niet zijn schuld is.” Geëmotioneerd liet Cooper weten dat men geen idee heeft van de schade die hen is aangericht. ,,Dit zijn allemaal grove leugens.”
Zijn echtgenote legde een troostende arm om zijn schouder en liet weten dat ze in een nachtmerrie zijn beland. ,,Dit heb ik nooit verwacht, wat een vernedering. Ik ben een hardwerkende vrouw. Ik heb altijd hard gewerkt voor ieder dubbeltje dat ik bezit. Ik heb altijd geleerd dat wanneer je getrouwd bent, je voor je familie en je man moet zorgen. Daarom ben ik ook hier, om mijn man te steunen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.