Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose top-dubbeltennisser Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense partner Horia Tecau zijn door naar de Winners’ Circle in Dubai. Dit resultaat is behaald bij de ATP Dubai Duty Free Tennis Championships.

rojertecau

Het tweetal versloeg Marcin Matkowsk en Rohan Bopanna met een score van 4-6, 6-3, 10-3 in een uur een twintig minuten. Het is hun eerste ATP-Wereldtourtitel sinds 2016.
Het ‘tandempaar’ zoals de dubbeltennissers genoemd worden in de internationale media, heeft vijf verschillende ATP-titels gewonnen, onder andere in Washington, Beijing en Valencia in 2014 en Rotterdam in 2015. Rojer en Tecau nemen een geldprijs van 157.570 dollar mee naar huis en krijgen er 500 Emirates ATP Doubles Rankings-punten bij.
Voor Rojer was dit zijn 22e individuele dubbel-titel en voor de Roemeen zijn 30ste. Terugkijkend op de match zegt Tecau: ,,Het was een moeilijke wedstrijd. ,,Bopanna won hier eerder drie keer. Hij houdt van de omstandigheden en serveerde goed in het begin van de match. Ook had hij goeie ballen terug. Dat maakte het moeilijk voor ons.”
Er was een komisch moment in het spel toen Rojer een bal serveerde die in het racket van Bopanna bleef vastzitten.
Rojer is verheugd met de winst, temeer omdat hij van zichzelf vindt dat hij vorig jaar niet zo succesvol is geweest. Op dit moment werkt hij veel aan zichzelf en aan zijn tenniscapaciteiten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.