Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout heeft deze week de 39 genomineerde ‘Ster Vrijwilligers van 2016’ als eregasten uitgenodigd voor een receptie op het Paleis van de Gouverneur.

stervrijwilligers

 

De jaarlijkse Ster Vrijwilligers-prijs wordt georganiseerd door Curaçao Cares om uitblinkende vrijwilligers te erkennen en hun inzet ten behoeve van de gemeenschap te vieren.
Sociaalmaatschappelijke organisaties, buurtorganisaties, sportclubs en andere organisaties die op steun van vrijwilligers rekenen, hebben hun ‘Ster Vrijwilliger’ genomineerd voor een onderscheiding. In het bijzijn van de gouverneur werd stilgestaan bij het belangrijke werk dat deze vrijwilligers verrichten. Iedere Ster Vrijwilliger werd afzonderlijk genoemd en zijn/haar belang voor de sociale organisatie werd gedeeld met het publiek.
Ster Vrijwilligers komen in elke vorm en in elke gemeenschap voor en hebben enkele eigenschappen gemeen: ze zetten zich belangeloos in voor anderen, ze dragen bij aan de sociale omgeving van iedereen en onderscheiden zich binnen de gemeenschap, terwijl zij vaak voor het grote publiek onbekend zijn. ,,Ster Vrijwilligers zijn de helden van grote, kleine, populaire en minder populaire doelen. Zij werken er vastberaden aan om de wereld een stukje mooier te maken”, aldus de gouverneur tijdens de bijeenkomst.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.