De oude monumenten van Willemstad hebben constant onderhoud nodig omdat ze zijn gebouwd met koraalstenen uit de zee die tot op de dag van vandaag zout afscheiden. Daardoor blijft de verf niet lang kleven en ook het cement is onderhevig aan erosie door het zoutgehalte in het steen. De bekende Bolo di Batrei (de Bruidstaart) waar het Nationaal Archief in is gevestigd, krijgt weer een nieuw likje verf. Het gebouw is immers een publiekstrekker. Elke dag rijdt het treintje met toeristen langs dit pand en stappen de mensen uit om er foto’s van te maken.

batrei 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.