Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose voetbalselectie heeft gisteren gelijk gespeeld tegen de Nederlandse eredivisieclub Excelsior. voetbalDe oefenwedstrijd in Rotterdam eindigde in 1-1.
Na een uur kwam thuisclub Excelsior op voorsprong door een doelpunt van Kevin Vermeulen. Tien minuten later zorgde Felitciano Zschusschen voor de gelijkmaker. Voor het Curaçaose team was het duel een van de wedstrijden in de voorbereiding op twee belangrijke toernooien volgend jaar. Dan speelt de nationale selectie van het eiland in de laatste ronde van de Caribbean Cup en doet mee in de strijd om de Concacaf Gold Cup.
Volgens Voetbal International draait de ploeg goed, maar kon eredivisiespeler Bradley Kuwas ‘zijn debuut voor het nationale team van Curaçao niet opsieren met een overwinning’. De speler van het Almelose Heracles heeft ook de belangstelling van Danny Blind, de bondscoach van het Nederlandse elftal. Maar omdat hij nog niet was opgeroepen voor Oranje ‘koos hij ervoor om gewoon te spelen voor Curaçao’, aldus VI. ,,Omdat het een oefenwedstrijd betrof, heeft de keuze van Kuwas geen gevolgen voor een mogelijke interlandcarrière bij het Nederlands elftal.”
Jeremy de Nooijer, middenvelder bij Levski Sofia, maakte gisteravond zijn rentree bij het Curaçaose team. Hij had zich, volgens PZC.nl, in oktober vanwege een blessure afgemeld bij bondscoach Remko Bicentini voor een kwalificatiewedstrijd voor de Caribbean Cup. Voor de wedstrijd tegen Excelsior deed Bicentini ook een beroep op Vitesse-doelman Eloy Room, Ayrton Statie (FC Oss), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles), Rangelo Janga (AS Trencin) en de broers Johnsen en Leandro Bacuna die respectievelijk bij het Nederlandse Berkum en de Engelse profclub Aston Villa voetballen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.