Van een onzer verslaggevers
Willemstad – Er moet een einde komen aan de verdeeldheid die op Curaçao al sinds 2005 heerst tussen de ‘ja’- en ‘nee’-kampen. Dat heeft MFK aan informateur Kenneth Gijsbertha laten weten in antwoord op zijn onderzoeksvragen, die hij aan alle partijen heeft gesteld die in de nieuwe Staten een of meer zetels krijgen. MFK heeft Gijsbertha een document van 11 pagina’s teruggestuurd.
Zoals ook al tijdens het bezoek van partijleider Gerrit Schotte aan ‘zijne excellentie’ gouverneur Lucille George-Wout op vrijdag 7 oktober is meegedeeld stelt MFK dat de meest voor de hand liggende coalitie die tussen ‘ten minste’ MAN, MFK en PAR is als de drie grootste partijen. Samen hebben die 12 van de 21 zetels in het parlement.
In het antwoord van MFK worden als contactpersonen huidig Statenlid Sithree van Heydoorn en Rudy Sprock genoemd. Schotte blijft dus op de achtergrond, waarschijnlijk wegens zijn aankondiging dat hij bereid is zijn Statenzetel op te geven als MFK dan kan gaan regeren. Veel andere partijen willen niet met Schotte samenwerken wegens zijn veroordeling in de zaak Babel.
Naast een einde aan de verdeeldheid noemt MFK ook de ‘behoefte om de sociaaleconomische achteruitgang’ sinds 1994 (waarschijnlijk wordt bedoeld om hier een einde aan te maken) een reden voor samenwerking tussen de drie grootste partijen.

schotte


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.