Van een onzer verslaggevers
Zürich - Etienne Siliee, technisch directeur van de Curaçaose voetbalbond FFK (Federashon Futbòl Kòrsou) is door wereldvoetbalbond Fifa gevraagd om deel te nemen aan een werkgroep die zich richt op integriteit bij jeugdtrainers.

fifasiliee

Daarom reisde Siliee vorige week naar Zürich in Zwitserland, voor een bezoek aan het hoofdkantoor van de Fifa. De werkgroep is samengesteld uit zeven personen uit verschillende werelddelen. Naast Duitsland, Engeland, Cambodja, Tunesië en Guatemala is Curaçao dus vertegenwoordigd in de persoon van Siliee.
Deze experts op het gebied van voetbalontwikkeling moeten gezamenlijk een programma rond het thema integriteit ontwikkelen. Trainers en coaches spelen een zeer belangrijke rol in de vorming van voetballende jongeren, zo laat FFK weten. ,,Met dit programma worden integriteitsprincipes ingevoerd in het reeds bestaande ontwikkelingsprogramma en worden jongeren aangesproken op hun integriteit met een accent op waarden, normen en fair play in voetbal.”
Het doel is dat de jongeren vijf jaar met deze principes in aanraking komen. Met dit programma wil de Fifa dat trainers zich overal ter wereld bewust worden van de belangrijke rol die zij kunnen spelen in de vorming van de persoonlijkheid van hun pupillen. De tweede sessie van de werkgroep zal plaatsvinden in januari 2017.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.