Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Lionstone, de hotelgroep die ook een gooi deed naar de overname van het hotelcomplex Marriott, dreigt met een claim aan het adres van het Land en in het bijzonder minister José Jardim van Financiën omdat Lionstone de bieding onterecht verloor.

lionstone
Ondanks weerspreking hiervan in het verleden, blijft Lionstone International Limited volhouden een beduidend hoger bedrag te hebben geoffreerd voor de koop van het terrein en gebouw van Rif Resort Hotel nv. Namelijk alles bij elkaar, voor de koop en de investering van de upgrading 75 miljoen dollar, tegen 47,7 miljoen dollar door Orco Group. Deze laatste groep kreeg het hotelpand echter toegewezen en eind september vond de officiële overdracht plaats.
Geheel onterecht, meent Lionstone van de Argentijns-Amerikaanse eigenaarsfamilie Lowenstein met Alfredo Lowenstein aan het hoofd en lokaal vooral vertegenwoordigd door Rolf Sprecher. In werkelijkheid is bovendien zelfs minder betaald door Orco Group, die Piscamar Beach Resort nv heeft opgericht voor de acquisitie. Want in een persbericht maakte Rif Resort bekend dat het ging om 25 miljoen gulden (voor de aankoop) plus 60 miljoen gulden (voor de renovatie en uitbreiding). Dat is een miljoen dollar minder, namelijk circa 46,7 miljoen dollar, dan aangeboden.
Onacceptabel, meent Lionstone Group, die inmiddels advocaat Chester Peterson in de arm nam. Lionstone voelt zich aan de kant gezet en bewust buiten de verkoop/aankoop van het Marriott-gebouw gehouden; en is nu bezig een rechtszaak aanhangig te maken voor een procedure van voorlopig getuigenverhoor. Hiermee hoopt Lionstone alle bewijs boven water te krijgen voor een succesvolle claimzaak in verband met geleden schade.
Lionstone is een belangrijke speler in de Curaçaose toeristische sector. De groep is eigenaar van drie hotels: Hilton Curaçao en Floris Suite Hotel (als directe buren van Marriott te Piscadera) en Suncape Beach Hotel (tussen Marie Pampoen en de strook van Sea Aquarium). Verder zit Lionstone in Aruba, de Amerikaanse Maagdeneilanden en in Florida.
De groep van Lowenstein laakt wat zij noemt het tussentijds ‘veranderen van de spelregels’ waardoor de belangen van Lionstone zijn geschaad. Zij is voornemens ‘alle betrokken aan te klagen’ in verband met deze onwettige veranderingen. Het betreft dan onder meer het Land Curaçao en de regering en specifiek minister Jardim; de speciaal voor het verkoopproces opgezette begeleidingscommissie; de hiervoor ingehuurde adviseur Ackman Ziff in New York; Rif Resort Hotel en de bestuurders Arthur Rosaria en John Jacobs; en de nieuwe eigenaren Orco Group.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.