Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De première van de film ‘The Rolling Stones, Havana Moon’ bij The Cinemas in Otrobanda afgelopen vrijdagavond heeft vijftienduizend gulden opgebracht voor de muziekschool in Emmastad.

stonesDit maakte de directrice van de muziekschool, Caroline Nicolaas, gisteren bekend.
De première was nadrukkelijk ingericht om een Cuba-gevoel af te geven. Bezoekers van de film, die ieder honderd gulden hadden neergelegd voor een kaartje, werden bij de ingang van de bioscoop en filmzaal opgewacht door charmante dames in traditioneel Cubaanse kledij. Ook werden de bezoekers getrakteerd op wijn en vakkundig gemixte Cuba Libre met citroen. Voorafgaand aan de film speelden muziekleraren van de muziekschool typisch Cubaanse muziek in de filmzaal.
Het bedrag van vijftienduizend gulden zal volgens de muziekschool worden aangewend voor het project ‘Lions Muziekschool Computerondersteunde muziektheorie’. Dit zijn laagdrempelige groepslessen muziektheorie tegen een sterk gereduceerd tarief, waarbij leerlingen op een eenvoudige en aantrekkelijke manier de theorie en oefenmateriaal aangeboden krijgen en zowel zelfstandig als onder begeleiding van een docent opdrachten uitvoeren.
De muziekschool meldt dat het plan is om een leslokaal te voorzien van een aantal computers met eigen koptelefoon, microfoon en een digitaal schoolbord. Met speciale software krijgen de leerlingen in groepsverband individuele opdrachten op het gebied van notenherkenning, akkoordenleer, melodisch en ritmisch dictee. De docent kan per leerling de goede en foute scores opvragen en leerlingen gericht extra oefeningen opgeven. Elk niveau wordt afgesloten met een toets en een certificaat.
Momenteel geeft de muziekschool al enkele tientallen jaren theorieles, maar blijft dit veelal beperkt tot leerlingen met hogere muzikale ambities. ,,De bedoeling van de theorieles nieuwe stijl is dat het voor iedereen een toegankelijk begrijpelijk en aantrekkelijk alternatief moet worden”, aldus Nicolaas.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.