Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het onderzoeksrapport van oud-rechter Huub Willems naar het beleid en de gang van zaken bij overheids-nv’s tussen 2010 en 2012 is sinds gisteren door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie ter inzage voor het publiek gesteld.

tempel

Het Openbaar Ministerie (OM) - dat ook een van de belanghebbende partijen is en de uitvoering van het onderzoek heeft verzocht - heeft het rapport inmiddels op zijn website gepubliceerd.
Andere belanghebbende partijen zijn de overheidsbedrijven Aqualectra, Curoil, Curgas en Refineria di Kòrsou (RdK) en de personen Oswald van der Dijs (oud-president-commissaris van Aqualectra en RdK), Ray Treurniet en oud-premier Gerrit Schotte (MFK). Het rapport was tot heden slechts verstrekt aan de procespartijen en genoemde belanghebbenden. Bij beslissing van het Hof is het sinds gisteren openbaar. In samenspraak met het Hof is besloten dat de digitale versie te lezen en te downloaden is via de website van het Openbaar Ministerie (OM).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.