Van een onzer verslaggevers
Utrecht/Willemstad - Het Analytisch Diagnostisch Centrum is vanaf heden het enige lokale medische laboratorium dat zowel een watercontrole-accreditatie, ISO/IEC 17025, als een medisch laboratorium-accreditatie heeft.

accreditatie
Zo laat het ADC in een persbericht weten. Laboratorium ADC heeft van de Raad voor Accreditatie (RvA) bevestigd gekregen dat zij ‘met vliegende kleuren’ haar internationale accreditatie als medisch laboratorium heeft behaald. Vanaf donderdag 30 juni 2016 heeft ADC de zogenoemde NEN-EN-ISO 15189 accreditatie.
De directie van het ADC feliciteert alle medewerkers die een steentje hebben bijgedragen aan deze formele erkenning van de competentie van het voormalige Landslaboratorium. ,,De accreditatie bewijst de kwaliteit en betrouwbaarheid van de goederen en diensten die het ADC aan de gemeenschap levert”, aldus het persbericht.
,,Curaçao kan er trots op zijn dat dit medisch instituut met honderd jaar ervaring op het gebied van medisch laboratoriumonderzoek op het hoogste internationale niveau functioneert.”
Dit accreditatieproces is een geleidelijk proces, wordt uitgelegd. De afdelingen die de accreditatie nu hebben behaald zijn de afdelingen Klinische Chemie, Trombosedienst, Moleculaire Diagnostiek en de Pre- en Post-analytische Werkzaamheden.
ADC gaat verder met haar inspanningen om de ISO 15189 accreditatie te behalen voor de gehele laboratoriumorganisatie en zo haar kwaliteitsniveau te garanderen. De Curaçaose gemeenschap kan volgens de leiding van ADC ‘vol vertrouwen’ gebruik blijven maken van haar nationale laboratorium, met de garantie dat alles wat ADC doet op het hoogst mogelijke niveau gedaan wordt. ,,Van haar kant zal ADC ernaar blijven streven om haar expertise en kwaliteit continu te verbeteren ten gunste van de samenleving.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.