De Mermaid, die bijna dagelijks op Klein Curaçao vaart, heeft afgelopen week een loodzware oude bronzen klok uit Haarlem meegebracht, die op het eilandje moet gaan luiden bij noodgevallen en die tot in de verre omtrek te horen zal zijn.

klok

De klok dateert oorspronkelijk uit 1942, maar de Duitsers haalden het tijdens de bezetting van Nederland uit de toren van de kerk om er in de oorlog munitie van te maken. In 1948 werd dit exemplaar, dat naar schatting ongeveer 450 kilo weegt, teruggeplaatst in de kerk van Haarlem, met als opschrift: ‘Door ruwe hand geschonden, is de eerste nooit gevonden. Als tweede mag mijn stem de lof verkondigen van hen, die alle oorlogsjaren deze kerk heeft willen sparen’. Nu is het onbewoonde Klein Curaçao de trotse bezitter van de klok met historische waarde.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.