Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft gistermiddag een voorlichtingsbijeenkomst belegd met de grote supermarkten en slagerijen van Curaçao. VleegvergunningAanleiding is het relatief grote aantal bedrijven dat niet aan de eisen blijkt te voldoen als de keuringsdienst van Veterinaire Zaken onaangekondigd langskomt voor een controle.
Sinds kort is het team keurmeesters van Veterinaire Zaken weer compleet en zijn de controles geïntensifieerd. Volgens Jennyfer Nicolina, de dierenarts van Veterinaire Zaken, hebben zij bij de twiting tot nu toe uitgevoerde controles vijfmaal een bedrijf moeten sluiten. ,,Deze bedrijven leven de eisen van de vergunning niet na”, licht Nicolina toe. ,,We hebben het hier dan over vlees dat over de datum is of de omgang met verschillende soorten vlees en vleeswaren is niet zoals het moet. We mogen de gegevens dat een op de vier bedrijven niet voldoen aan de eisen, niet direct doortrekken naar alle 190 bedrijven die we moeten controleren, maar het geeft wel een indicatie.”
De controles zijn voorlopig stopgezet. ,,Even geen verrassingen. Het leek ons verstandig om eerst een voorlichtingsbijeenkomst te beleggen in plaats van door te gaan met de controles. Blijkbaar weten veel bedrijven niet meer aan welke eisen ze moeten voldoen.” De eerste voorlichtingsbijeenkomst is voor grote supermarkten en slagerijen. Voor de overige bedrijven volgt een tweede bijeenkomst.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.