Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een geëmotioneerde Michèle Russel-Capriles droeg gistermiddag het voormalig woonhuis van Landhuis Bloemhof aan de Santa Rosaweg over aan het Curaçao Children’s Museum (CHiCU).


,,Ik sta hier op de porch van het woonhuis van mijn overleden grootmoeder”, sprak Russel-Capriles. ,,We waren toe aan verdere ontwikkeling van het terrein nu we met Landhuis Bloemhof door de jaren heen een succesvol cultureel centrum hebben neergezet. We hebben als erfgenamen van de familie Henriquez lang nagedacht over een bestemming voor het woonhuis. Mijn grootmoeder wilde niet dat het een museum werd, ze wilde dat het levend bleef. Welnu, als kindermuseum is dit zeker zo, want wat is levendiger dan kinderen.”
Jora de Jong en Esther de Sola, initiatiefneemsters van CHiCU, lichtten het concept van het kindermuseum toe. ,,Een kindermuseum is een plek waar jonge kinderen spelenderwijs leren. Het is geheel interactief, maar er komt geen iPad aan te pas. Hier kunnen kinderen echt spelen.”
Bij de verbouwing zal de identiteit en de uitstraling van het voormalig woonhuis behouden blijven. De tentoonstelling zal ingericht worden in zeven kamers en ook de tuin zal erbij betrokken worden. Een groep kinderen onthulde vervolgens een groot bord aan de Santa Rosaweg waarop CHiCU wordt aangekondigd. De verbouwing is al begonnen en naar verwachting gaat het kindermuseum in januari 2017 open.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.