Curaçao Tourist Board (CTB) presenteerde gisteren de gedetailleerde cijfers voor het toerisme in 2015. Zoals eerder gemeld was er een groei van 4 procent in het aantal bezoekers, maar nam het aantal overnachtingen af. CTB keek ook vooruit naar de verwachtingen voor dit jaar. De toerismesector hoopt de mijlpaal van een half miljoen bezoekers te bereiken. Er wordt een groei van 10 procent verwacht, naar 513.000 verblijfstoeristen. Volgens CTB zullen alle belangrijke markten groeien met een lichte toename van bezoekers uit Nederland (4 procent) en een sterkere groei uit de VS (14 procent) en Venezuela (10 procent). Het bezoek uit Venezuela nam vorig jaar nog sterk af.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.