Met de ‘Marcha di despedida’ en vervolgens de ‘Kima Momo’ werd gisteren de carnavalsperiode afgesloten. Voor een laatste keer dit jaar dansten groepen die meededen aan de carnavalsoptocht door de straten van Otrobanda op de maat van de tumba en andere carnavalsmuziek waarna de ‘Rei Momo’ traditiegetrouw werd verbrand om afscheid te nemen van het slechte en het goede te verwelkomen. Op de foto’s een impressie van de feestelijkheden van gisteren. Vandaag begint de kuaresma-periode; een periode van veertig dagen van zelfreflectie en bezinning. Traditiegetrouw halen verschillende mensen vandaag op Aswoensdag een askruisje.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.