Willemstad - Verschillende zogenoemde ‘niet-parate diensten’ hebben onlangs een driedaagse cursus gevolgd op het gebied van rampenbestrijding.

Deze diensten, die desondanks een sleutelrol vervullen in het geval van een ramp, werden bijgespijkerd door directeur Risicobeheersing en Rampenbeleid en rampencoördinator Lesley Fer.
Tijdens de multidisciplinaire cursus werden verschillende procedures besproken en toegelicht. Zo werd er behandeld hoe het publiek moet worden gealarmeerd, de evacuatie en transport van personen, de opvang van personen, wat te doen in tijd van schaarste en registratie van slachtoffers. Ook werd er gesproken over informatie en communicatie, service van de openbare diensten, service van Kranshi, juridische zaken en de levering van water en stroom.
Er waren verschillende organisaties aanwezig bij de cursus. Deelnemers Aqualectra, het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, UTS, Uitvoeringsorganisatie Openbare Werken, Directie Communicatie & Voorlichting, Wetgeving & Juridische zaken en het Rode Kruis Curaçao hebben na afloop van de cursus allemaal met goed gevolg een test afgelegd en daarvoor een certificaat ontvangen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.