Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Als de werknemers van Selikor vanmorgen om 7.00 uur nog geen brief hebben ontvangen dat de benoeming van drie voormannen is teruggedraaid, gaat het personeel van de vuilophaaldienst en het kantoorpersoneel van Selikor in staking.
Dat heeft Frensey Sillé van vakbond BTG tegenover deze krant verklaard. Sillé wilde niet bevestigen of de werknemers van de landfill bij Malpais ook in staking gaan. De bond informeerde haar leden gistermiddag over een gesprek eerder op de dag met verantwoordelijk minister Siegfried Victorina van Gezondheid Milieu en Natuur. Bij het gesprek van de bond met Victorina waren leden van de Raad van Commissarissen van Selikor aanwezig. Directeur Kook had zich ziek gemeld, aldus Sillé.
Tijdens het gesprek zegde de minister toe om uit te zoeken hoe de procedure voor de aanstelling van de drie voormannen was gelopen. Het managementteam en de RvC kregen de opdracht om dit te onderzoeken. BTG is in afwachting van een brief van de minister waarin de aanstelling wordt teruggedraaid. Selikor heeft drie mensen van buiten het bedrijf aangesteld als voorman, terwijl er in het bedrijf zelf ook mensen hebben gesolliciteerd.
Bij de sollicitatieprocedure kregen de interne werkers van Selikor vragen voorgelegd die de externe kandidaten niet voorgelegd hebben gekregen. De aanstelling van de drie voormannen leidde begin januari tot veel onrust onder het personeel, zo legde Sillé aan de krant uit. Een groep van circa 30 werknemers meldde zich daarop ziek. Toen werkers van deze groep zich op 11 januari bij de Arbo meldden, kregen zij te horen dat ze weer aan het werk moesten.
De directie van Selikor had dat in een brief aan de dienst gevraagd, aldus de vakbond. Sindsdien is het onrustig op de werkvloer. De benoeming van een Nederlander als hoofd van de garage leidde ook tot protest onder het personeel. Volgens BTG heeft de directie in een vergadering verklaard dat er nog geen besluit is genomen in deze zaak.
De vakbond heeft de directie gevraagd om dit in een brief officieel te verklaren. Bij het ter perse gaan van deze krant was de brief van de minister en de directie nog niet binnen bij de vakbond.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.