Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Soeur Hedwigschool is opgeknapt voor een bedrag van bijna 5 miljoen gulden.

school2

Usona stelde een bedrag van 3 miljoen gulden beschikbaar en dit is aangevuld met een kleine 2 miljoen gulden van Refineria Isla bv. Afgelopen vrijdag opende de school haar deuren en konden de kinderen een compleet nieuwe school binnentreden. Het gaat om een school voor speciaal onderwijs waarvoor het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) al jaren het plan had deze op te knappen en beter in te richten voor de leerlingen met een beperking.
Om het project door te kunnen laten gaan was het een vereiste van Usona dat er zelf nog 2 miljoen opgebracht werd. Refineria Isla heeft daar uitkomst in geboden en de leuze ‘Ku Kurason pa Komunidat’ (met hart voor de gemeenschap) invulling gegeven. De overeenkomst tussen de Isla en RKCS werd in 2013 getekend.
Voor het RKCS, de leerkrachten en de leerlingen is een droom verwezenlijkt.
Bij de opening zong leerling Jones het volkslied uit haar hoofd en dat leverde haar een omhelzing op van Onderwijsminister Irene Dick (PS). Bij de feestelijkheden waren ook RKCS-directeur Lisette van Lamoen-Garmers aanwezig en bisschop Luis Secco.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.