Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao Growth Fund heeft een substantiële participatie in het kapitaal van de Building Depot Groep genomen.

buildingdepot

Binnen zes maanden na de oprichting, heeft het Curaçao Growth Fund hiermee alweer zijn tweede investering gedaan. Eerder betrof dat Zenitel Caribbean. Het personeel van Building Depot werd het afgelopen weekend geïnformeerd over de nieuwe mede-eigenaren.
Building Depot is de laatste vijftien jaar uitgegroeid tot een van de grootste retailers van Curaçao. Het bedrijf heeft een breed productaanbod dat onder andere bouwmaterialen, hardware, huishoudelijke producten, bruin- en witgoed, elektronica en woninginrichting omvat.
Building Depot is de exclusieve vertegenwoordiger van zowel Do It Best Corp uit de Verenigde Staten als Leen Bakker uit Nederland, en daarmee onderdeel van twee belangrijke internationale retailnetwerken.
In 2013 werd de vestiging van Building Depot in Zeelandia getroffen door een grote brand. De winkel brandde volledig af en het management was gedwongen om de verkoop voort te zetten in de veel kleinere outlet-winkel op de Santa Rosaweg. Met man en macht werd gewerkt aan een compleet nieuwe winkel. Daardoor lukte het om al voor het einde van 2014 weer open te gaan met de nieuwe winkel op dezelfde locatie in Zeelandia.
Inmiddels draait Building Depot weer zoals voor de brand en is het druk bezig om het productaanbod verder uit te breiden en te groeien; naar eigen zeggen ‘tijd dus voor een versterking van het kapitaal en de financieringspositie van het bedrijf’.
Onlangs werd er een obligatielening aangekondigd voor Member Services, de financieringsarm van het bedrijf. En nu is ook de strategische en financiële partner gevonden waar de leiding van Building Depot al een tijd naar op zoek was.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.