Van een onzer verslagevers
Willemstad - De zesde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival heeft boven verwachting veel toeristen getrokken. Dat laat Percy Pinedo van de organisatie, Fundashon Bon Intenshon, weten.

66 Procent van de bezoekers van het grootste muziekfestival van het eiland zou uit het buitenland komen. Pinedo benadrukt wel dat het gaat om voorlopige cijfers.
Dat zou betekenen dat er naar verhouding 20 procent meer buitenlandse toeristen op het festival is afgekomen; vorig jaar was de verhouding 55 procent toeristen en 45 procent lokale bezoekers. In totaal zouden volgens Pinedo 19.000 mensen het festival hebben bezocht waar onder meer Enrique Iglesias, Lionel Richie, Usher en John Legend optraden.
Pinedo wijdt de toename van het aantal toeristen aan het product ‘CNSJF’. Uit eerdere evaluatieonderzoeken blijkt dat dit altijd zeer hoog wordt gewaardeerd. ,,Het festival gooide altijd al hoge ogen”, aldus Pinedo. Ook was de interesse uit buurlanden van Curaçao voor het festival altijd al aanwezig.
Het festival verliep vlekkeloos. Het evenement heeft geen geschiedenis van incidenten en ook dit keer verliepen de drie dagen zonder problemen. Het festival begon op donderdag met gratis concerten van Juanes en Oscar D’León.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.