Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het scenario voor het nationale team van Curaçao kon niet slechter verlopen dan gisteravond.

voetbal2El Salvador scoorde in de derde ronde van de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland al na twaalf minuten het vooraf zo gevreesde tegendoelpunt. Alexander Larin wipte de bal over doelman Eloy Room, waardoor de ploeg van Patrick Kluivert vol in de aanval moest. Er kwamen kansen, maar verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt kwam Curaçao in de eerste helft niet. 

Na het doelpunt, maar vooral in de tweede helft, beperkte El Salvador zich tot het verdedigen van de voorsprong. Ook nu kreeg Curaçao een aantal kansen, maar de keeper van El Salvador pakte de ballen of er werd te slordig gespeeld door de spitsen. In de slotfase probeerde El Salvador steeds vaker tijd te rekken en grepen de Midden-Amerikaanse spelers diverse keren naar de noodrem, waardoor de ploeg met enkele gele kaarten terug naar huis reist. Hoewel Curaçao niet de mindere was in de wedstrijd, kwam de verdiende gelijkmaker er niet meer. Rihairo Meulens kwam er vijf minuten voor tijd nog dicht bij, maar schoot in het zijnet.
Trainer Etienne Siliee zei na de wedstrijd dat Curaçao met te weinig overleg had aangevallen: ,,En als je niet scoort kun je niet winnen.” Curaçao zal net als tegen Cuba een teleurstellend resultaat thuis in de uitwedstrijd moeten goedmaken. ,,We zullen daar meer controle moeten krijgen over het middenveld en de kansen moeten afmaken.” Maar Siliee weigerde zich al neer te leggen bij uitschakeling: ,,De droom is nog niet uit.” Curaçao zal in El Salvador minstens twee keer moeten scoren om naar de groepsfase van de kwalificatie door te gaan. Foto's Jeu Olimpio


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.