Bestuur Sentro Pro Arte niet op de hoogte van openbare aanbesteding
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onaangenaam verrast is het bestuur van de Stichting Schouwburg Curaçao door een advertentie in deze krant over de openbare aanbesteding voor de renovatie van Sentro Pro Arte.

Sentroproarte

,,Het bestuur heeft nog niet getekend voor de renovatie van Sentro Pro Arte. Hoe de aankondiging van de openbare aanbesteding toch kon verschijnen, is voor mij een raadsel”, reageert bestuursvoorzitter Diane Lebacs desgevraagd tegenover deze krant.
Ook de verantwoordelijke sectordirecteur Lizette Sambo-Velder van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport liet weten verrast te zijn door publicatie van de openbare aanbesteding. Zij verwees voor een verdere reactie naar minister Irene Dick (PS), maar die was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
Lebacs, die momenteel op Bonaire is, heeft komende zaterdag een bestuursvergadering. ,,Ik was er als voorzitter niet van op de hoogte dat de advertentie al zou verschijnen. Nadat iemand mij hierop attendeerde, heb ik de krant erbij gepakt. Het valt mij op dat het logo van Sentro Pro Arte ontbreekt, er geen verwijzing naar het ministerie is en vanaf morgen (vandaag, red.) het bestek al op te vragen is bij architectenbureau Plan’D2. Terwijl de advertentie vandaag (gisteren, red.) verscheen. Dat is raar.”
Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang verbaast zich vooral over het feit dat de renovatie wordt doorgezet ondanks dat coalitiepartij PAIS fel tegenstander is van een schouwburg aan de Schouwburgweg in Groot Davelaar. ,,Ik sta versteld van hoe deze coalitie werkt. Het is alsof de één de ander chanteert; ik weet iets van jou en jij weet iets van mij. Het algemeen belang bestaat niet meer, alleen het partijbelang en dat van mogelijke financiers telt nog.”
PAIS-leider Alex Rosaria liet eerder openlijk weten de schouwburg te willen verplaatsen naar het centrum van de stad. ,,Het is niet wenselijk om een schouwburg buiten het centrum van de stad te hebben. We willen een bruisende stad”, liet hij eerder weten in partijblad Paisahe. Gisteravond was Rosaria niet bereikbaar voor commentaar.
Volgens Leeflang is de impact van een schouwburg buiten het centrum nul voor de economie, terwijl er wel 16 miljoen gulden geïnvesteerd zal worden in de renovatie ervan. ,,Een trap in het gezicht van de burger die heeft ingeleverd om dit land weer financieel gezond te krijgen.”
Minister Irene Dick (PS) van Cultuur was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar. Woordvoerder Tico Vos liet desgevraagd wel weten: ,,Het parlement heeft een mandaat gegeven voor renovatie van Sentro Pro Arte, daar moet de minister zich aan houden.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.