Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De 31-jarige William Junny Spencer - die afgelopen woensdag op gruwelijke wijze om het leven is gekomen - is als verdachte overleden. Dat laat Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover deze krant weten.
Spencer was een bekende van justitie. In het verleden is hij betrokken geweest bij een schietpartij waarbij iemand gewond is geraakt. Voor deze schietpartij heeft hij een straf uitgezeten en is hierna vorig jaar vrijgekomen. In juni 2014 raakte hij echter weer in aanraking met justitie toen hij een man – na een aanvaring over gekochte auto-onderdelen – met de dood bedreigde en vervolgens ook nog op hem schoot. Bij deze schietpartij is niemand gewond geraakt. Spencer werd opgepakt, doodslag ten laste gelegd, heeft tien dagen in voorarrest gezeten en is vervolgens weer op vrije voeten gesteld. ,,Hij bleef echter wel verdachte en is uiteindelijk ook zo overleden”, aldus Serphos.
Spencer werd woensdagochtend in een brandende Kia Picanto bij Koraal Tabak aangetroffen. Bij aankomst van de politie was het lichaam al verkoold. Al snel kon echter worden vastgesteld dat het om Spencer ging, onder andere door het horloge van het slachtoffer - dat niet verbrand was. Sinds woensdagochtend doen geruchten de ronde dat Spencer zou zijn doodgeschoten alvorens hij in de auto zou zijn geplaatst. De autopsie - die gisteren moest plaatsvinden - moet de exacte doodsoorzaak uitwijzen. Gisteren waren de resultaten hiervan nog niet bekend.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.