Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De transporteurs van zwaar huis-, tuin- en bouwafval en afvalverwerker Selikor zijn eruit: er komt een formulier waarbij de eigenaar van het afval de afvalverwerker machtigt om eventueel te weinig gerekende kosten door de chauffeurs alsnog te kunnen innen.

Dat hebben de transporteurs en Selikor afgesproken na een urenlang overleg, laat directeur van Selikor Wesley Kook desgevraagd weten.
Het overleg kwam er nadat vorige week de vervoerders met hun vrachtwagens de ingang van vuilstort Malpais blokkeerden. Zij waren boos omdat zij degenen waren die opdraaiden voor het uiteindelijke bedrag dat moest worden betaald en niet hun klanten. Hiermee moet het principe ‘de vervuiler betaalt’ weer opgaan.
Kook legt uit dat dit altijd al de bedoeling is geweest. ,,De transporteurs deden een schatting van het aantal kuub en berekenden dat door aan hun klanten. Als dan bleek dat het uiteindelijke bedrag veel hoger uitkwam konden ze niet terug naar hun klanten en draaiden zij er voor op.”
Om ervoor te zorgen dat het de vervuiler is die betaalt komt er nu dus een formulier voor de chauffeurs dat kan worden ingeleverd bij Selikor. Dat papier moet worden getekend door de klanten van de transporteurs. Met het tekenen wordt Selikor gemachtigd om eventuele extra kosten alsnog in rekening te brengen bij de vervuiler. Daarmee wordt de transporteur ontzien.
Dit betekent wel een extra druk op de administratie van de vuilverwerker. ,,Maar we zijn bezig met het optimaliseren van het administratieproces”, aldus Kook.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.